La rascruce noi incotro o luam?

Mie imi ies mai abitir confirmarile decit majoritatii jurnalistilor. Viitorul meu aste cu totul altfel pentru ca e construit de mine si nu de altii. Ce informatie asimilez, numai eu decid! Cine este luat in seama cu ceea ce spune, tot eu decid. Asa am fost de cind ma stiu.

La liceu fiind, un profesor pe nume Acatrinei, mare dizident dupa 1989, dupa ce sarea pe elevi ca nu sint tunsi si ii scotea din ore pe linga munca convingatoare de partid, vorbea despre „dictatorul Antonescu” si ma intrebam cum putea sa fie dictator unul care il infrunta pe Hitler, se ingrijea de mersul treburilor in tara, salva evreii de la moarte, conducea armata tarii pe front. Da, dictatorul a readus Basarabia in posesie, chiar daca evreii s-au opus,  si pregatea armatele pentru Transilvania. La fel de dictator precum Maiorul Valeriu Carp, un erou mai putin cunoscut care, peste regi si sefi de armate, pe a lui raspundere si din al sau ordin, dupa pactul Ribbentrop-Molotov, cind rusii inaintau spre Putna, a dat ordin sa se traga! Asa s-a stabilit granita in nord, datorita curajului si actiunii Maiorului Valeriu Carp! Si sint atitea si atitea exemple care nu implica absolut deloc casa regala.

Acum, daca ne intoarcem la Carol al doilea si Mihai cred ca avem suficiente motive sa-i scoatem din cartile de istorie. Si asta pe fapte si nu pe emotii pentru ca faptele lor creeaza adevarul lor. Dar adevarul lor este si adevarul general valabil? Casa regala si acest fost rege nu-mi trezesc niciun fel de sentimete sau resentimente. Pur si simplu nu rezonez cu ea.  Voievodul Unirii, Maria Sa Alexandru Ioan Cuza, este ultimul domn pamintean. Acolo se termina regalitatea in Romnia pentru mine. Incepind cu dinastia Hohenzollern Sigmaringen, careia putini ii cunosc originea „din deal”, Romania intra in faza deposedarii sale de istorie si viitor. Mai punem la socoteala uneltirea casei regale pentru eliminarea penei lui Eminescu?

Acesti hohenzollern sigmaringeni au intrat in istoria Romaniei prin asasinarea lui Eminescu si au iesit din ea prin asasinarea lui Antonescu. Ca o mina a destinului, viata a reasezat lucrurie la locul lor facind dreptate.

Si ironia sortii a facut ca acestia sa plece impinsi fiind de cei cu care casa regala a complotat pentru arestarea si uciderea Maresalului Antonescu, fostul rege neavind barbatia, un las care s-a scapat pe sine, sa anuleze decizia unui tribunal condus de evreii kominternisti precum Sidorovici, sotie de Brucan. Si-a semnat cu mina lui, fiind inca o data las, abdicarea!

Caracterul adualtorilor de azi si de ieri ai aceste regalitati a facut posibil si comunismul. Sint imaginea in oglinda a adulatorilor comunismului. Numai asa au rezultat tragediile din timpul si dupa plecarea lui Mihai. La final fiecare are parte de ceea ce merita. E greu sa traiesti cu tine insuti cind il ai pe constiinta pe Maresalul Antonescu si cel putin 150000 de mii de romani luati prizonieri si dusi in Siberia intre momentul 23 August si momentul semnarii armistitiului injositor, pentru Romania, din Septembrie 1944.

Nu sint virusat de emotii. Nu pot trai evenimente aiurea numai pentru ca ele se intmpla. E vorba de cauze, e vorba de ce inseamna viata si moartea. Imi traiesc propriile sentimente!

Cind semnezi asa ceva cu mina ta, te caracterizeaza pe deplin insa e nimic injsitor sa te cobori in pamintul pe care pretinzi ca-l iubesti! La fel ca Maresalul Antonescu si multi alti eroi dragi ai nostri. Prin actul de lasitate de mai jos, fostul si imaturul rege si-a abondonat poporul. Daca ne aducem aminte, voievozii nostri erau, cu sabia in mina, in fruntea ostilor. Vad Tepes facea incursiuni in taberele turcilor. Si niciunul nu s-a temut pentru viata sa.

Mihai a fost si ramine un las preocupat de sine care si-a tradat propriul popor.

Eu ramin cu exemplul martirului neamului nostru, Constntin Brancoveanu!

„Mihai I-iu
Prin grația lui Dumnezeu și voința națională
Rege al României
La toți de față și viitori, sănătate
În viața Statului român s’au produs în ultimii ani adânci prefaceri politice, economice și sociale, cari au creiat noi raporturi între principalii factori ai vieții de Stat.
Aceste raporturi nu mai corespund astăzi condițiunilor stabilite de Pactul fundamental – Constituția Țării – ele cerând o grabnică și fundamentală schimbare.
În fața acestei situațiuni, în deplină înțelegere cu factorii de răspundere ai Țării, conștient și de răspunderea ce-mi revine, consider că instituția monarhică nu mai corespunde actualelor condițiuni ale vieții noastre de Stat, ea reprezentând o piedică serioasă în calea desvoltării României.
În consecință, pe deplin conștient de importanța actului ce fac în interesul poporului român,
A B D I C
pentru mine și pentru urmașii mei dela Tron, renunțând pentru mine și pentru ei la toate prerogativele ce le-am exercitat ca Rege al României.
Las poporului român libertatea de a-și alege noua formă de Stat.
Mihai
Dat la București,
astăzi 30 Decembrie 1947″.

Un moment care trebuie retinut si evaluat exact asa cum arata in ce o priveste pe mama lui Mihai, regina Elena:

Domnul Rene de Flers, într-un fragmant din manuscrisul „Europa liberă şi exilul român – O istorie încă nescrisă”, publicat în anul 2003 în Romanian Roots – Almanah, mărturiseşte: „Se ştie că regina-mamă n-a avut niciodată preţuire şi respect pentru poporul român. Îl ura din tot sufletul şi asta mă face să mă reîntorc la anul 1940, în luna octombrie, când generalul Antonescu o invitase să revină în ţară, ca să fie alături de fiul ei. Pe peronul gării din Veneţia unde se despărţea de ducele de Spoleto, prietenul ei intim, fără să se simtă incomodată de prezenţa unor români pe peron, spusese pe italieneşte cu voce tare: „Mă îngrozeşte gândul să mă întorc în această ţară pe care o detest şi să văd mutrele românilor pe care îi urăsc!” (http://www.art-emis.ro/istorie/497-documente-secrete-ale-tradarii-regelui-mihai-4.html)

Va doresc numai bine tuturor!

Be the first to comment on "La rascruce noi incotro o luam?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*