99,96% oameni

Iata ce ni se spune, azi, intr-un ziar:

„La nivel european există peste 650.000 de persoane cu o avere de peste cinci milioane de dolari, America de Nord şi Asia fiind singurele regiuni care depăşeşte aceast număr. În America de nord sunt înregistraţi circa 929.000 de bogaţi, iar în Asia 686.000. În privinţa persoanelor cu averi de peste 500 mil. dolari, lucrurile stau similar. America de Nord conduce cu 2.100 de persoane, urmată de Asia cu 1.890 şi Europa cu 1.840 de bogaţi. Un sondaj realizat de Knight Frank printre administratorii de averi, cu privire la probleme globale care ar putea avea un impact negativ asupra clienţilor lor, arată că 56% dintre ei cred că terorismul va fi factorul cel mai puternic de impact, 49% cred că populismul, 47% criminalitatea cibernetică, 40% cred că problemele venite dinspre Coreea de Nord, 34% văd Brexit-ul ca pe o problemă cu impact în averea clienţilor, 31% transparenţa şi tot 31% preşedinţia lui Donald Trump. (http://www.capital.ro/recensamantul-bogatilor-cati-romani-au-devenit-milionari-2.html).

Concluzionind avem urmatoarele:

650.000 plus 929.000 plus 686.000 egal 2.265.000 de paminteni cu averi de peste 5 milioane dolari, adica 0,03% din populatia lumii (luata ca baza de calcul 7 milarde);

2100 plus 1840 plus 1890 egal 5830 paminteni cu averi peste 500 milioane de dolari, adica 0,00009% din populatia lumii.

Concluzia ar fi ca 0,03009% din populatia lumii face agenda a 99.969% din populatia omenirii.

Agenda acestui procent infim, de care umanitatea se poate dispensa fara niciun fel de efect asupra sa , se constitutie din profit si extinderea influentei pentru a impune propria agenda. Ni se spune ca fara profitul a 0,03009% din populatie umanitatea ar disparea si ca acest procent este determinant in evolutia umanitatii. Aiurea! Si am sa ma explic mai jos.

Mult mai interesanta este agenda ingrijorarilor pe care acesti indivizi le au:

 1. terorismul – 56%
 2. populismul – 49%
 3. criminalitatea cibernetica – 47%
 4. Coreea e Nord 40% (sic!)
 5. Brexit – 34%
 6. transparenta 31%
 7. presedintia lui Trump 31%

Daca ne uitam atent la ingrijorari vom constata ca actiunile majoritare intreprinse de toate statele sint indreptate spre contracara ingrijorarilor a 0,03009% din populatia lumii. Daca ar fi sa le luam pe fiecare in parte, terorismul, o cauza de dinsii inventata, se constituie in amenintare cit si control al populatiei. Este factorul psihologic care inidica clar o amenintare la adresa vietii si atunci insitintul de supravietuire este accentuat. Creierul primitiv este activ si tinut in priza pentru ca acesta sa fie nivelul de constienta determinant in societate astfel incit sa nu dea batai de cap autoritatilor de ei controlate, numite, inarmate, pregatite.  Trecem la sentimentul de vinovatie prin incriminarea nationalismului, patriotismului, a ceea ce reprezinta national si majoritar in constiinta locala. Populismul este de fapt nationalismul pentru ca nationalismul este cel care ia ca baza NATIUNEA in detrimentul grupului restrins de 0.03009%! Spuneam sentimentul de vinovatie: pai in ziua de azi desingul social e bazat pe „virtutile” minoritatilor: homosexualism, grupuri etnice minoritare in masa majoritatii, feminismul etc. pentru a tine majoritatea intr-un sentiment de vinovatie folosindu-se canalele media care proslavesc minoritatea comportamentala, de actiune si gindire si a o obliga la inactiune prin acceptarea unor idei straine de fapt de natura umana. Din nou creierul primitiv este cel stimulat. Coreea de Nord e un alt exemplu de „terorism” pentru ca statul respectiv este identificat ca si amenintare iar lumea, la fel ca un cazul Rusiei, impune sanctiuni. Brexitul cu implicatiile sale mai ales economice determina reducerea profiturilor previzionate. Transparenta eu o traduc mai degraba prin posibilitatea de a influenta guverne pentru decizii favorabile lor. Iar in ce-l priveste pe Trump, unul dintre ei, in bratele cui credeti ca va sfirsi el cu atiunile sale? Eu cred ca Trump este inca iluzia schimbarii…S-a nascut si va muri speranta… Oricum are de trecut niste furci caudine puse in drumul sau de catre ai lui.

Acum sa mentionez la fel, 7 ingrijorari care tin de restul de 99,96% din populatia omenirii sa vedem, ca si curiozitate, unde se intilnesc cele doua tabere:

 1. Asigurarea hranei, apei, energiei
 2. Mediul
 3. Saracia
 4. Razboiul
 5. Sanatatea
 6. Educatia
 7. Democratia

Unde se intilnesc cele doua grupuri? Nicaieri! Vor privi vreodata spre aceste chestiuni cei 0,03009% ? Nu, pentru ca ei detin toate resursele. Ei detin puterea, ei detin designul social pe care-l schimba cind vor, cum vor, cu ce vor.  Au vrut petrolul din Iraq? Au inventat, prin Bush, fiola cu chimicale aratate lum intregi. Au vrut drogurile Afganistanului si resursele acestei tari? Atunci Afganistanul este tara care da teroare lumii. Au nevoie de o amenintare constanta si prezenta sa tina lumea in joc de glezne? Coreea si Iran sint cele mai potrivite.

Cum putem schimba toate astea? Foarte simplu: noi, oamenii de rind AVEM PUTEREA de fapt si putem fie sa le implinim ingrijorarile gen terorism sau populism prin alegerea corecta a politicienior. 99,96% nu au cum, niciodata, sa fie teroristi asa cum sint cei 0,03009%  carora nu le pasa de problemele majortiatii. Sa ai 2 sau 3 slujbe ca sa poti trai, asta se numeste terorism. Sa cistigi 1 dolar pe zi sa nu te poti hrani si platii utilitati, asta este terorism. Sa nu poti pune mincarea pe masa copiilor dupa ore de zbatere in mocirla lumii celor 0,03009%, asta da terorism! Sa fii subiectul experiemntelor de tot felul: medicale (virusi, boli de laborator), chimice, razboaie etc. asta se numeste terorism! Sa distrugi mediul din cauza ratiunilor care tin de profit, asta da terorism! Sa nu reusesti sa-ti traiesti propria viata, asta da terorism!

Deci mai marilor bogati le este frica. Au in singe frica faptului ca nu vor putea culege roadele a ceea ce altii produc pentru ei. Marea masa de oameni, carora 0,03009% le dicteaza viata,  tebuie sa inteleaga ca in fiecare an mor, datorita lipsurilor si conditiilor de viata precare, mai multi oameni decit va reprezneta vreodata 0,03009%.

Avem constiinta necesara evolutiei impreuna, toti pentru toti? Daca nu, sincer, buruiana trebuie distrusa pentru ca otraveste cultura sanatoasa. Omenirea trebuie eliberata de frici si spaimele celor 0,03009% pentru a putea evolua si implini destinul sau. Principalul dusman al evolutiei il reprezinta 0,03009% din popuatia lumii De ce? Simplu, nu coincid agendele cu problemele majore pentru cele 2 grupuri. Iar din simpla lor citire se poate lesne obsevra cine reprezinta normalitatea umana: 99,96% oameni!

Deci, incotro omenire?

Numai bine tuturor!

 

 

Be the first to comment on "99,96% oameni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*