Lumea romaneasca de azi se remarca fie prin indiferenta fata de propriul destin, navigand mai mereu in ape tulburi sau tulburate ori prin resemnare si renuntare la sine in favoarea luptei de supravituire a corpului. Semne evidente de manipulare catre un comportement care se bazeaza pe resemnare. Resemnarea inseamna imbratisarea finalului fara a cauta argumente care sa-l combata, potrivnic fiind, si sa te tina treaz pentru a benefica pe de-a-ntregul de propriul eu. Esti tinut intr-o letargie sociala numai bun sa reactionezi la anumiti stimuli. Am avut oportunitatea de a trai in ere diferite. Nu am un merit in asta, asa s-a intimplat sa ma nasc. Am fost prea tinar sa ma cuprinda dorul de comunism si prea batrin sa fiu prostit de capitalism. Cum a cistigat capitalismul lupta? Cu marketingul. Si totul a fost organizat dupa manualele de manipulare astfel incit sa se creeze o masa de buimaci capabila sa determine schimbari, intr-un sens sau altul, in functie de interese. Adica s-a urmarit buimacirea oamenilor pentru a putea fi manipulabili. Daca ne intoarcem in 1989-1990 trebuie neaparat sa ne aducem aminte de urmatoarele: Ceausescu-genocid, securist=terorisit, statul este cel mai prost manager, comunistii-n mina sa ne dea lumina, etc. Sau femeia e facuta din coasta de barbat, a face dragoste e pacat adica ai nostri copii se nasc din pacat si nu din dragoste, ca poporul evreu e popor sfint (ha ha ha) etc. Toate orinduirile sociale, asa cum le stim din istorie, nu reprezinta nimic altceva decit o expresie a limitelor umane induse de dogma, idei preconcepute, tipare de gindire si conditionari primitive. De aici provine in principal distorsiunea care a aruncat omenirea intr-un culoar fals indreptat impotriva celor care compun aceasta umanitate.
O minicuna insusita chair si de un miliard de oameni nu se tranforma in adevar! Va ramine mereu o minciuna iar problema o va avea acel miliard de oameni care si-a insusit-o desi consecintele sint aruncate inspre cei care tin ochii deschisi pentru ca vor trebui sa supravietuiasca intr-un mediu ostil! Daca ne uitam in urma vom constata ca multe lucruri s-au asezat si sedinmentat strimb in subconstient, si din nefericire au fost transmise in timp precum agresivitatea si usurinta de a ucide omaeni, care astfel a fost agresat violent determinind perturbatii de constiinta si apoi sociale. Va fi mereu conflictul intre cei care vad si cei indiferenti sau superficiali. Spre norocul capitalistilor, in aceasta a doua categorie sint mult mai multi.
Este omul o proiectie a unei energii universale careia i se da un vehicul, pe nume corp, cu care sa strabata timpul pentru a realiza un anume lucru care sa fie in folosul acestei energii multiplicate in alte corpuri sau a insasi energiei universale? Ati reusit vreodata sa „vedeti” energia si sa simtiti starea de fericire perpetua? Daca da, cu siguranta veti face ceea ce trebuie pentru simplul motiv ca veti fi inteles rostul secundelor ce trec si mai ales al celor ce vor veni. Daca nu, veti fi mai departe ostatecii celor care perpetueaza o societate care se bazaeaza pe exploatarea emotionala, psihica si fizica a oamenilor.
Lupta intre bine si rau se da, in primul rind, in planul cosntiintei pentru ca fiecare va actiona ca o rezultanta a propriului eu, ginduri, dorinte si in final educatie si se va expima prin cuvinte si actiuni. Produsul finit este relfexia constiintei. A face bine este in natura umana, este in singele nostru pina la un punct. Pentru ca metodele de azi, studiate de psihologi si livrate unor decidenti ostili naturii umane (corpuri fara suflet?) pot duce spre o conditionare a comportamentului dincolo de perceptia cotidiana a omului obisnuit. Sa nu mai punem la socoteala utilizarea unor dispozitive care induc anumite stari generate de anumite frecvente.
Eu, cu sigurnata, ma voi afla in contradictie perpetua cu majortiatea decidentilor si oamenilor din lumea larga pentru simplul motiv ca se perpetueaza un mod de organizare si convietuire care permite expansiunea raului, a crimei si care ucide sufletul.
Cel mai greu este sa faci bine in ziua de azi cind asta trebuie sa fie consecinta fiecarui gind si fiecarei actiuni umane. Trebuie sa fii altruist si empatic, trebuie ca a ta constiinta sa se fi trezit la viata si sa te traga de mineca.
Voi reveni.
Va doresc numai bine!
Be the first to comment on "Tipare de gandire si idei preconcepute"