SIPA si presa

De ceva vreme, in spatiul public, se dezbate cu ardoare soarta unei arhive. Se dezbate exacat asa cum au interes participantii la dezbateri, in functie de interesele pe care le reprezinta. Judecatori, procurori, ministri, politicieni, fosti ofiteri etc. subliniaza diverse aspecte ale acestei afaceri care se poate dovedi foarte interesenata si cu efecte similare unei bombe atomice pentru cel putin doua personaje de la momentul respectiv, adica un fost ministru al justitiei si un fost presedinte. Pentru a lua puterea din mina tuturor si a face curatenie, arhiva SIPA trebuie sa devina publica si oricine are interesul sa o studieze sa o poata face. Ba chiar as face-o subiect de studiu in facultatile de psihologie, drept, sfera militara (SRI, politie, armata). Parte dintre actorii implicati in evenimentele respective au avut presa favorabila in functie de trustul de presa si proprietarul acestuia. Daca ne amintim bine B1tv, Evenimentul Zilei, Romania Libera, Adevarul au slujit, cu interes nedeclarat, o putere obscen de depravata moral din care au facut parte atit fostul ministru al justitiei cit si fostul presedinte. Osanalele ridicate timp de mai bine de 10 ani acestor nultitati morale, sociale, umane se constituie in cel mai puternic acuzator impotriva lor insisi. Au creat un mediu social viciat, imoral, meschin, infect, greu respirabil prezentind ca valori necesare comportamente aberante. Acum, in functie de directia vintului, au schimbat macazul scuipind unde odinioara au lins. Evenimentul Zilei e in linia intii pentru ca, in numarul online de azi, prezinta un articol care se opune in totalitate linei pe care acest ziar a urmat-o in perioada respectiva.

Articolul este aici: http://evz.ro/marian-ureche-arhiva-sipa.html

Aici nu a fost o lupta pentru putere ci au fost actiuni indreptate impotriva intereselor Romaniei si a natiunii romane.

Pinza de interese tesuta in jurul puterilor din Romania are ca scop principal satisfacerea intereselor anumitor grupuri care cauta sa obtina control atit asupra deciziei statale cit si a mijlloacelor care le asigura profituri uriase. Asta se intimpla din 1990 pina azi inclusiv. Presa a fost mereu vehiculul care  a generat stari de spirit favorabile acestor grupuri de interese. Manipularea este evidenta iar rezultatele se vad astazi si sint materializate in calitatea vietii romanilor.

Concluzia e simpla: folositi-va capul, filtrati ce auziti si ce vedeti, judecati singuri si nu lasati pe altii sa o faca pentru voi. Cautati informatia bruta si nu comentariile celor care au un trecut care ii identifica drept unelte ale manipulatorilor.

 

Va doresc numai bine!

Be the first to comment on "SIPA si presa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*