Moment literar artistic cu steaguri

ARTICOLUL 1 – Constitutia Romaniei
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

“Aveti voci bune si puternice!” – Iohhnanis in vizita din Covasna.

Ni s-a infatiasat vederii faptul ca presedintele plimbaret a fost in Covasna. Frumos nume Covasna… Apropo, stiti ca in zona Harghita-Covasna exista mai bine de 200 de asezari, 34 de cetati si peste 30 de tezaure descoperite si toate de origine geto-daca? Ba peste un astfel de sit s-a trecut cu buldozerul pentru a se instala o antena de telecomunicatii.

Momentul la care ma refer a avut loc in data de 18 Iulie 2017. Klaus Iohannis s-a gindit probabil ca e vremea sa se testeze din punct de vedere al notorietatii sale si sanselor de a aduna ceva voturi pentru viitorul mandat (am credinta ca acesta a fost primul si ultimul pentru ca a persevera in greseala este diabolic!). Si a obtinut aplauze. Adica i-a iesit? E, cum de s-a intimplat asta? Pai firul evenimentelor este urmatorul: s-a intonat imnul national “Desteapta-te romane” dupa care corul magarilor ragusiti a interpretat un fel de balada, nici aia a lor, care le produce frisoane, le intarita muschi si-i fac sa-si pise ochii de nepretuita mindrie. Ei il numesc imn secuiesc.

Acest moment literar artistic a avut drept consecinta o remarca preszidentiala: “aveti voci bune si puternice”. Eu ma opresc asupra acestei remarci pentru ca se impune analizata un pic. Pentur cine intelege ce se intimpla intre creier si gura, stie ca mintea iti ordoneaza cuvintele uneori, pe impulsuri subconstiente si daca nu esti suficient de atent scapi prumbelul. Eu asta inclin sa cred ca s-a intimplat aici. “Vocile bune” sa fie oare mesajele promovate impotriva prevederilor constitutionale? Iar “puternice” sa insemne ca sint auzite si luate in considerare? Cine stie ce e in mintea presedintelui. Dar stim sigur ce nu e in mintea presedintelui si anume Articolul 1 al Constitutiei Romaniei, care spulbera toate visele si himerele si il pune pe Iohannis la colt. L-am redat mai sus.

Si cum in popor se spune ca gura bate fundul, iata ca mesajul cetatenului Iohannis trezeste reverberatii pozitive in capul primului ministru ungar, care aflat la Baile Tusnad, adica in Romania, a remarcat ca pozitiv faptul că, deşi preşedintele României a respins ideea autonomiei pe criterii etnice, a vorbit, totuşi, despre autonomie locală şi regională, ceea ce reprezintă ‘începutul unui dialog’ pe această temă şi ‘acceptarea parţială a ideii de autonomie’. Na-ti-o frinta, ca ti-am dreso! Ce vorbesti țață, chiar asa?

Si ca sa-i puna in genunchi pe cei de singe, aproximativ, cu el scoate minunatie de porumbel pe gura: „Nu suntem cetăţeni de rangul doi (…), ce se cuvine altora ni se cuvine şi nouă (…) „. „Dulce ca mierea e glontul patriei!”

Oamenii astia ori sint analfabeti si nu stiu sa citeasca ori cauta prilej de sfada si atunci e musai sa le fie scarpinata cocoasa. Iata ce spune Constitutia Romaniei:

Articolul 3 – Teritoriul – (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

Deci nicio mentiune despre regiuni!

Cu ce ne-am ales dupa vizita lui Iohannis in Harghita si Covasna unde in decurusul ultimilor 25 de ani s-a produs o epurare etnica masiva indreaptata impotriva romanilor, cu complicitatea tuturor puterilor de dupa 1989 si largul concurs al SRI?

Am o singura intrebare: SRI, dormi ca vegheaza altii pentru tine?

Numai bine tuturor!

Be the first to comment on "Moment literar artistic cu steaguri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*