Eul de dincolo de timp (2)

Cite intimplari zilnice ne contrariaza si pe care le simtim lovind inlauntrul nostru? Nu cumva majoritatea situatiilor carora sintem nevoiti sa le facem fata in mersul nostru zilnic, pe linga faptul ca sint repetitive instraurind o rutina pacatoasa, ne consuma fizic si psihic si ne consuma viata pe care avem apoi tendinta da a cataloga drept nefericita?

Daca toate evenimentele, prin natura lor, sint neutre, noi fiind cei care le acordam relevanta si importanta, inseamna ca noi sintem principalul agent de influenta asupra noastra. Inseamna ca noi le atribuim rolul conducator in viata noastra permitindu-le sa ne determine sa fim altcineva decit sintem cu adevarat.

Mediul stresant creat prin organizarea sociala, educatie, prin deprinderi, cutume, dogme, multe din ele contrare vietii, isi lasa amprenta asupra evolutiei noastre si nu putem decit sfirsi incolonati in curentul care ne ia si ne duce acolo unde vrea el dar unde probabil, multi din noi, nu isi doresc. Asa ajungem ca la un moment dat sa ne intrebam ce am facut cu viata noastra si constatam ca din lista dorintelor, nazuintelor, a ceea ce ne bucura cu adevarat, am bifat doar putine lucruri. Trebuie sa fim constienti de faptul ca pina la urma este alegerea noastra drumul pe care il parcurgem. Stiu ca exista o sumedenie de conditionari si ca multi se preocupa ca noi sa fim inclusi in matricea desenata de ei, conform intereselor lor prezente si viitoare.

Da, incepem de mici, cresa, gradinita, scoala sa fim pusi in locuri in care adultii fac regulile, potrivit nivelului lor de intelegere, si pe care apoi le impun cu forta determinind o anumita evolutie. Scoala nu-si propune evolutia in ansamblu a societatii ci a ajuns un istrument de identificare a celor cu un anumit potential din rindul carora sa fie selectati cei capabili a perpetua sistemul existent. Ceea ce se intimpa mai apoi este doar ruptura intre virfuri, care devin elita, si masa de oameni care devine tarimul de joaca al elitelor. Cum satulul nu crede flamindul, prin conditionari succesive, prin senzatia ca elita este cea care detine monopolul adevarului, faptele acestora ajung sa fie impuse si percepute ca adevar. Dar este oare adevarul? Nu! I-ati auzit pe bancheri vorbind? Dar elita politca? Se intilnesc prin diverse colturi ale lumii, extraordinar de bine paziti (frica), o sumedenie de indivizi care au pretentia ca pun la cale mersul lumii. Si credeti ca a doua zi soarele va rasari de la apus? Sau ca vom inceta sa simtim cu sufletul? Nici vorba. Lucrurile fundamentale, cu insemnatate pentru viata, nu pot fi atinse, ascunse, schimbate. Ele pot fi, doar temporar, inlocuite cu false probleme, cu faptele care sa tina locul adevarului. Insa adevarul ramine acolo, el este si exista indiferent de deciziile, actiunile si faptele elitelor. Viata insasi exista dincolo de toate acestea. Si depinde numai de noi sa cautam adevarul si viata.

Cum ajungem acolo? E foarte simplu: pastrindu-ne energia pentru a face ceea ce este important pentru noi , nu pentru a convinge lumea ca noi sintem importanti. Exista mai multe salturi prin care trece fiecare dintre noi, constient sau nu de asta. Primul este cind ne realizam natura noastra muritoare. Asta inseamna ca avem un timp limitat pe care-l petrecem aici. Asta inseamna ca ar fi bine sa nu aminam schimbarile pe care dorim sa le facem in viata noastra. Al doilea salt este trezirea la realitatea ca sintem nemuritori, identificarea cu natura noastra eterna. „Nimeni nu pleaca de aici mort”Robert Thurman. Ne putem revendica intelepciunea si puterea. „Daca nu ne identificam cu sinele nemuritor, intelepciunea si puterea vor fi limitate – la fel de limitate ca sinele nostru muritor. Intelepciunea noastra va cunoaste mecanismele lumii si nu pe cele ale Spiritului. Daca iti dai seama ca esti o parte esentiala, indispenabila din Creatie, intelegi ca esti responsabil pentru crearea propriei tale vieti.” Alberto Villoldo, Initiere si Iluminare.

Un inceput pentru fiecare dintre noi ar fi alungarea demonilor (viciile, tarele de caracter) si chemarea ingerilor (virtutile care ne umanizeaza):

  • PACEA invinge minia
  • GENEROZITATEA invinge lacomia
  • PURITATEA INTENTIEI invinge poftele instinctuale
  • CURAJUL invinge trindavia
  • COMPASIUNEA invinge invidia
  • CUMPATAREA invinge avaritia
  • SMERENIA invinge mindria

Sintem inifinit, apartinem infinitului si chiar daca alegem sa traim in timp, noi sintem totusi dincolo de timp. Sufletul nostru stie acest adevar!

MAMA PAMINT, TATA CER,
Multumesc pentru IUBIREA si FRUMUSETEA care ma inconjoara!
Fie ca eu sa aduc PACEA in mine insumi si in oricine pe care-l vad!
BUCURIE mie insumi si fiecarei fiinte pe care o vad!
Pasesc in BUCURIE, FRUMUSETE si PACE!

Numai bine tuturor!

Be the first to comment on "Eul de dincolo de timp (2)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*