Sa redecoperim cine suntem

Intr-o lume orinduita pe criterii ce tin exclusiv de lacomie, mandrie, indiferenta, care astfel comsuma psihicul uman inducind stresul – determinat de o multitudine de nesigurante, frici, conditionari – sansele de evolutie si redescoperire a sinelui si a fortei sale scad dramatic. Amprenta lui „a avea” ajunge sa cuprinda si sa sufoce destine iar consecintele se rasfring asupra tuturor tipurilor de relatii, inclusiv in relatiile intime, unde comportamentul discretionar, arbitrar si lipsit de valorile umanului devine obisnuinta si parjoleste sufletul.

M-am uitat in ochii batrinului indian, care era ghidul si mentorul meu.

– Asta e lumea in care traiesti tu, prietene, o lume de vinatori si prada, in care oamenii se epuizeaza unul pe celalalt. Mai exista o lume, cea a creatorilor, despre care nu stii nimic.

Alberto Villoldo – Initiere si iluminare

In urma alegerilor pe care le facem constinet sau nu, ne asezam pe diverse drumuri de viata care e posibil sa duca spre nicaieri. Duc spre nicaieri si ne consuma timpul vietii noastre deoarece, probabil, nu reusim sa ne eliberam de frici, de emotiile nevindecate.

Toata drama si suferinta din vietile noastre se datoreaza emotiilor nevindecate, care dau nastere credintelor pe care le avem despre modul de functionare a lumii.

Emotiile noatre nevindecate sint sursa credintelor adinc gravate in noi, care ne conving ca o anumita situatie este o problema pe care nu o putem schimba nicicum.

Alberto Villoldo – Initiere si iluminare

Dar…

Putem rezolva orice dificultate din viata noastra – de la descoperirea iubirii, la pacea pe Pamant – daca ne vindecam emotiile si ne schimbam credintele.

Dar nu putem sa le modificam instantaneu si prin magie si sa facem o astfel de lume, intrucit credintele noastre sunt gravate in trasee neuronale, aflate adinc in creierul nostru. Aceste credinte sint incriptate sub forma de programe emotionale, care au evoluat in timpurile preistorice cind ne confruntam cu probleme de supravietuire, cu violenta si teama.

Trebuie sa-ti refaci circuitele neuronale ale creierului.

Alberto Villoldo – Initiere si iluminare

Noi suntem cei care trebuie sa se decida. Noi suntem cei care avem puterea de a ne crea o noua mitologie pe care sa ne construim viata. Noi suntem cei care, prin noi insine, ne putem aseza pe drumul fericirii personale. Doar sa vrem sa facem asta si sa o facem temeinic iar apoi totul se va schimba in viata noastra.

Numai bine tuturor!

Be the first to comment on "Sa redecoperim cine suntem"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*