Barbatii, acesti flecari fara de sens

Analizand un pic tipul de societate in care triam nu putem constata decat faptul ca este organizata precum o cazarma militara. Ierarhia este o insitituie in sine, fiind de sorginte militara: exista virf decizional, exista zona de transmitere a deciziei si masa care se executa. Virful poate avea diverse forme de manifestare: de la unul pina la grupuri decizionale autonumite/numite in difeirete moduri. Importanta este forma piramidala concretizata in comanda si executie. Asta caracterizeaza lumea ultimilor 2000 de ani. Analizind un pic acest patriarhat destul de trist si primitiv pentru omenire si sufeltul uman, trebuie pornit de la o simpla constatare recenta si anume:


Este adevărat că femeile dispun de un creier mai elevat din punctul de vedere al conexiunilor neuronale între cele două emisfere cerebrale, comparativ cu creierul masculin. Diferența este atât pronunțată, încât după opinia unor neurologi s-ar putea să fie vorba de două de specii umane diferite. De pildă, în urma unor cercetări făcute la Universitatea Stanford (SUA), s-a demonstrat pe cale experimentală că detaliile-imagine stimulează 9 centri nervoşi la femei, dispuşi în ambele emisfere cerebrale. La analiza detaliilor-imagine, în creierul masculin se activează numai 2 centri nervoşi, într-o singură emisferă cerebrală.

https://www.jurnalparanormal.ro/content/preciz%C4%83ri-asupra-superiorit%C4%83%C8%9Bii-creierului-feminin

Venind in prezent, si daca ne uitam la ceea ce se intimpla in jurul nostru, cel putin la noi, in aceste vremuri, performanta apartine femeilor insa orgoliul masculin nu va recunoaste asta pentru ca miile de ani de ura si manie a lasat multe cicatrici in ADN-ul masculin. Barbatii devin zelosi usor cind e vorba sa faca victime, sa ia viata si sa treaca nepasatori pe linga catastrofele umane. Barbatii nu dau viata si nu vor putea, in veci, sa triasca setimentul matern si sa aiba perceptia corecta asupra vietii de aceea nu cnstientizeaza faptul ca orice viata irosita violent, avind la baza crima, este o pierdere ireparabila pentru mersul inainte al umanitatii. Mentinerea in constienta publica si stimularea creierului primitiv axat pe „mananc si ucid deci exist” a ideii de razboi, de crima este un progrm pus la cale in mod constient si executat cu prin intermediul acestor instrumente perfecte, masini de ucisi, pe nume barbati. Barbatii devin zmei atunci cind pot abuza, indiferent de forma acestuia.

Trecind dincolo de ierarhie si piramida avem colaborarea pe orizontala care are loc in tot ceea ce nu inseamna design social si militar bazat pe ierarhie. Deci acolo unde nu este ordin sau decizie impusa, si de cele mai multe ori discretionar, exista colaborarea, ajutorul, empatia, altrusimul, puritatea intentiei, curajul, smerenia, compasiunea, pacea. Aici, in aceasta zona scoatem tot ce-i mai frumos din noi, dind valoarea fiintari noastre. Categoric ca aceasta zona nu se va regasi in batoasa ierarhie pentru ca unii ne-au picurat in ureche mii de ani ca altfel nu se poate!

DESIGUR CA SE POATE! UMANITATEA NU SI-A ATINS POTENTIALUL CRED CA NICI MACAR IN PROPORTIE DE 5%! DE CE? PENTRU CA A ACCEPTAT MULT PREA USOR UN DICTON CARE LIMITEAZA MINTEA SI DISTRUGE SUFLETUL SI ANUME: „CREDE SI NU CERCETA”. EU SPUN: „CREDE SI CERCETEAZA”!

Cit de bine au mers mina in mina biserica si armata. Cit de stupid sa spui „preoti cu crucea-n mana caci oastea e crestina”! Schimbati acest imn sau eliminati-i mental macar semnificatia. Ierarhia a pus monopol pe viata. Biserica a pus monopol pe moarte. Se simtea nevoia de asa ceva? Nu urla-n fiecare celula a voastra, in ADN-ul vostru frica de viata si frica de moarte? Nu ar trebui sa se intimpla asta. Pentru ca de acolo de unde venim si unde vom ajunge iremediabil, pentru ca ce se naste moare pentru a se naste din nou, daca asta alegeti, frica nu exista. Sa conduci o lume prin frici este o crima la fel de mare ca si cea in care iei viata cuiva! Inseamna de fapt distrugerea sufletului! Frica nu exista! Frica este doar un consum energetic inutil pentru ipotetice intimplari care nu au loc. Suferinta este produsa de atasamente. Inclusiv atasamentul fata de viata. Cine nu e constient de moarte, nu e constient de viata pentru ca totul este un intreg care se repeta in timp.

Deci ce ne dorim, barbatii la conducere pentru a desavirsi opera criminala care ne petrece de vreo 2000 de ani bazata pe ierarhie si inevitabil termianta cu disparitia speciei umane sau matriarhatul care sa porneasca din divinul feminin si care inseamna relatia pe orizontala si anume colaborare, ajutor, sprijin, altruism, empatie, smerenie, compasiune, pace?

Ore sintem capabili sa generam acel echilibru perfect punind impreuna, barbat si femeie, toata dorinta, dragostea si puterea de a crea binele, frumusetea si pacea? Cred ca putem face asta iar pentru a ne salva specia, lasati femeile sa dea directia de actiune!

Numai bine tuturor!


Be the first to comment on "Barbatii, acesti flecari fara de sens"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*