Balastul din noi

Undeva s-a produs o ruptura si nu mai sintem capabili sa percepem ce reprezetam cu adevarat noi, oamenii. Dupa parerea mea am luat-o pe cai gresite. Daca incercam sa ne inchipum un viitor si o viata traita in viitor, la reintoarcerea pe Pamint,  revenim intr-o realitate in care traim visele altora. Visele unor oameni primitivi ca si conceptie si intelegere a vietii. Aceste vise ne tin captivi pentru ca au creat o lume in care a avea e mai important decit a fi si a avea nu este subordonat, cum ar fi normal, lui a fi. Daca sintem oameni care ne intelegem menirea trebuie sa realizam faptul ca nu putem progresa si reveni la menirea noastra decit toti, impreuna. Am dat omenia pe bani, ne-am dat visele pe iluzoria senzatie de securitate zilnica, adica avem mincare, reusim sa platim facturile, ne ocupam viata cu mall-urile pline de lucruri inutile pentru ca sintem bombardati cu necesitatea de a consuma cit mai mult insa noi, spiritual, regresam pentru ca nu ne mai ramine timp pentru noi si nici sa-i intelegem pe cei de linga noi aflati in nevoie. Ori ceea ce facem in fiecare moment, ceea ce traim in fiecare secunda a vietii noastre, trebuie sa fie al nostru intr-o curgere a timpului pe care ar trebui sa o percepem in cu totul alte coordonate decit secunde, minute, ore, zile, saptamini, ani pusi in slujba doar a supravietuiri printre razboaie fara sens, false cauze ale umanitatii impuse de minti strimbe. Ne trecem viata cu ochii pe ceas inghesuiti pe un drum catre nicaieri. In timpul acesta distrugem planeta Pamint, casa noastra, datorita caliciei, egoismului, nesimtirii, nepasarii, profitului.

Eu sint, deci exist! Este mai mult decit necesar sa ne uitam in interiorul nostru si sa scoatem de acolo tot ceea ce ne reprezinta cu adevarat: empatie, altruism, smerenie, intelegere, pace, generozitate, cumpatare, puritatea intentiei, curaj, compasiune. Unde am pierdut toate astea in mersul acestei istorii plina de crime si pacea pusa la cale de criminali?

Sintem rodul optimismulu si al sperantei. Avem aceste coordonate in ADN-ul nostru. Ne nastem din iubire, crestem in iubire!

Numai bine tuturor!

Be the first to comment on "Balastul din noi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*