Femeia, primul miracol al lumii

Cinismul cu care se decreteaza faptul ca prostitutia este cea mai veche meserie din lume arata nivelul de constiinta pe care umanitatea prezenta, sper ca nu si cea viitoare, l-a dobindit in scurta sa existenta. Cinismul biblic, de asemenea, pilduitor pentru ce se transmite din generatie in generatie, pune piatra de temelie la umilirea femeii, considerind-o ca facuta din coasta de barbat, evident intr-o pozitie de inferioritate. Tare frustrat trebuie sa fi fost cel care a nascocit o asmenea nerozie. Si cum putini se incumeta a contesta si pune in discutie o ipotetica carte inspirata, spun unii, de catre creatorul omenirii, Dumnezeu, ma face sa ma intreb cum e posibil ca o minte  normala, un spirit sau suflet ar putea accepta o asemenea absurdidate cind Dumnezeu e iubire, e bine, armonie, suflet si spirit cind toti si fiecare in parte sintem Dumnezeu! Si ca sa fie treaba oabla pina la final au inventat si pacatul. Pacatul orgininar fara de care viata pe pamint ar disparea. Si cum firul istoriei e lung, femeia devine si subiectul si obiectul fortei masculine. Fortei fara suflet. Va dati seama cita minte are barabatul care isi gaseste ca indeletnicire chinuirea femeii sub toate aspectele: forta fizica, viol, presiune psihica. Istoria ne arata atit de multe exemple, aduse pina in prezent, de dominare brutala, primitiva a femeii.

Am facut aceasta introducere mai lunga pentru a crea o perspectiva, perspectiva mea, asupra contextului evolutiei mentalitatii colective care inca mai pastreaza vii acele tare care fac, in definitiv, din barbat vinovatul principal pentru felul in care arata lumea de azi. Evoluam tehnologic, involuam spiritual. Adica lipsa de echilibru in tot ce inseamna manifestare socio-umana pornind de la idei preconcepute, asezate strimb in subconstientul umanitatii si care se manifesta cu forta in viata de zi cu zi.

Nimic pe acest pamint nu poate fi facut fara armonie si echilibru intre femeie si barbat. Sint doua jumatati ale aceluiasi intreg iar fara una sau cealalta nu functioneaza nimic.

Ce defineste femeia, ce defineste barbatul? Ar trebui sa fie aceleasi lucruri pentru a putea constitui intregul. Ne nastem, traim si murim la fel. Ar trebui sa evoluam si sa traim la fel exact in aceleasi coordonate: iubire, altruism, empatie. Sufletul nu are gen. Poate ar trebui sa incepeti de aici si sa va puneti intrebari.

Nu exista nimic care sa nu ne incurajeze sa construim si sa convietuim in echilibru, in a asigura armonia necesara evolutiei impreuna.

Daca stiti sa va pretuiti pe voi insiva, veti sti sa-i pretuiti si pe ceilalti. Pretuiti femeia, iubiti-o, respectati-o, faceti-o sa se simta si sa fie dorita, iubita, ca facind parte din voi. Cind veti reusi sa vedeti lumea prin ochii ei, atunci ii veti fi patruns in suflet iar sufeltul femeii este perfect!

 

Numai bine tuturor!

 

Be the first to comment on "Femeia, primul miracol al lumii"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*