Sa ne reobisnuim cu adevarul!

Cred ca a sosit momentul sa revedem anumite subiecte tabu pe care o  institutie, impanata cu un puternic spirit cominternist, creata prin semnaturi ale unui fost prim ministru si mai tirziu a unui fante de Tulcea, pe care eu o consider obscura si neavenita in primul rind pentru ca consuma banii de la buget si apoi se constituie intr-un alarmant mijloc de propaganda antiromanesc , incearca sa le redefineasca cu sensuri unice insa nu exista cam deloc siguranta ca ceea ce sustin ar fi si adevarul. Daca intrati pe Wikipedia veti gasi, cautind de exemplu „Progromul de la Iasi”, niste informatii care par desprinse din revista Arici Pogonici sau Almanahul Anticipatia. Scuzele mele onorabilelor reviste amintite ca le folosesc in aceasta discutie si desigur nu au nicio legatura cu subiectul. Tocmai, cu subiectul mentionat nu au legatura nici rindurile din Wikipedia care se refera la „Progoromul de la Iasi”. Probabil cu un alt subiect, insa nedeclarat. Mister total.

De acord, moartea unui singur om a carui viata a fost luata de un alt om se constitutie intr-o tragedie uriasa indreptata impotriva a tot ce inseamna om si umanitate. Este raul suprem care se poate intimpla in rasa umana.

Razboiul este o indeletnicire pornita din primitivism, din lipsa capacitatii de dialog, a empatiei si altrusimului, a iubirii fata de oameni. Mai tirziu a devenit o afacere. Foarte profitabila.

In timp ce noua ni se spune de catre surse autorizate (care-s acelea?) ca romanii, din ordinul Maresalului Ion Antonescu, ar fi ucis 15000 de evrei la Iasi, in anul 1941, evreii discuta cu germanii sa le plateasca despagubiri fix pentru numitul progrom. Bine, ca cei 15000 nu au fost gasiti niciodata, e o alta poveste. Ce este de remarcat veti gasi in imaginea atasata articolului unde, un buletin JTA – Jewish Telegraphic Agency Nr. 163 din data de 24.08.1959 confrima faptul ca Germania Federala e de acord sa despagubeasca supravietuitorii sau urmasii celor decedati. Din 1959!!! Iar Wikipedia tace si nu spune nimic! In concluzie, este Wikipedia altceva decit o lada de gunoi?

http://pdfs.jta.org/1959/1959-08-24_163.pdf  (pagina 3)

O alta intrebare necesara dar nu suficienta este: suge mielul blind la doua oi? Daca da, merita a fi bagat in seama altfel decit sa fie trimis la control? Apoi, daca germanii sint de acord sa plateasca, nu cumva inseamna ca-si asuma responsabilitatea iar romanii sint nevinovati?

Si ca sa ne lamurim pe deplin asupra acestui aspect vedeti si linkul de mai jos (din anul 2017):

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/232386

Trista trebuie sa fie natia care cere bani in schimbul vietilor pierdute! Sau meschina si ipocrita pentru face azi exact ce au facut altii si ei incrimineaza!

Oare de ce agentiile de presa romanesti nu au preluat aceasta stire care apoi sa fie multiplicata in ziare si jurnale de stiri? Subiect sensibil si nu trebuie cunoscut?

Va doresc numai bine tuturor!

Be the first to comment on "Sa ne reobisnuim cu adevarul!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*