Rogozin sau nesimtirea ca forma de existenta

Daca URSS nu ar fi semnat pactul Ribbentrop-Molotov este probabil ca cel de al doilea razboi mondial sa nu fi avut loc. Cum acesta a  fost semnat, umanitatea a pasit in acea realitate: a semnarii unui pact intre doua tari care aveau in vedere soarta altora si care a precedat cea mai monstruoasa tragedie din istoria umanitatii, finalizata cu experimentul atomic. Pretentiile teritoriale au fost satisfacute de o parte si de alta, cu zimbetul pe buze si intr-o totala amicitie care a fost parafata pe stazile sarmanilor polonezi, intre cele doua armate: germane si rusesti.

Din perspectiva romaneasca stim bine consecintele acestui pact si stim bine ca armata ruseasca ar fi inaintat mult si bine si dincolo de Putna daca eroul roman, Maiorul Valeriu Carp, nu ar fi ordonat foc asupra invadatorului rusesc. Oare memoria colectiva ruseasca e atit de saraca incit uita ce a facut si ce consecinte au avut interesele lor exclusive? Ma amuza copios faptul ca se considera marele invingator al fascismului cind au contribuit major la ridicarea lui prin mizerabile tranzactii teritoriale care au vizat Romania si Polonia si nu numai! Si au tupeul sa se intrebe de ce a trecut Romania, Nistrul!

Am atasat articolului o poza sugestiva, care sa marcheze prietenia ruso-germana dupa ce si-au imparti prada, sarmana Polonie!

Dar cum sta bine mincinosului si imoralului, a transofrmat aceasta complicitate in victimizare! Nu-i place sa se vorbeasca despre ea sau daca le-o spui in fata iti vor raspunde ca nu puteau face fata Germaniei, din punct de vedere militar, in acel moment. Bun si ce treaba aveau teritoriile romanesti, poloneze, finlandeze etc cu pregatirea lor? E, aici trebuie sa-si tina gura!

Al doilea razboi mondial a asezat strimb Europa impartind-o in blocuri. Un alt exepriment, alte generatii de sacrificiu dupa un razboi istovitor si dezumanizant. Noi stim bine prin ce am trecut incepind cu tradarea fostului rege Mihai de la 23 August 1944! Am trait pe viu dragostea fata de semeni a cominternismulu iudeo-rusesc, poate cea mai inumana forma de impunere a autortiatii unor bestii asupra oamenilor si tentativa macabra de distrugere a sufletului romanilor.

Am facut aceasta lunga introducere pentru a prefata remarca complet pe masura caracterului lui Rogozin, cind nu i s-a permis survolul Romaniei intr-o aeronava de pasageri, care efectua o cursa regulata spre Chisinau. Remarca respectivului, probabil deprins cu mentalitatea de mare cuceritor sau vataf (de fapt tot un criminal),  suna asa:

Румынские власти подвергли опасности жизни пассажиров рейсового самолета S7, женщин и детей. Топлива хватило до Минска. Ждите ответа, гады https://twitter.com/vesti_news/status/890909792499363841 

The Romanian authorities endangered the lives of passengers on a S7 flight, women and children. Fuel was enough to Minsk. Wait for an answer, bastards!

гады – il veti gasi in traducere ca si reptile insa semnificatia lui este de fapt animale care s-au reprodus mult in mod nedorit sau bastarzi.

Intrebare: daca pasagerii erau intr-adevar in pericol de ce  echipajul nu a cerut drept de alimentare pe un aeroport romanesc? Si sint sigur ca nu a cerut pentru cadaca ar fi facut-o atunci Rogozin ar fi utilizat acest fapt in argumnetatia sa. Ar fi un argument mult prea puternic ca sa fie neglijat. Asa, toata aceasta istorie ramine o provocare care are scop prinderea la mijloc a Romaniei intre delcaratiile belicoase ale Ungariei si Rusiei, aceasta din urma dindu-le o mina de ajutor atita vreme cit Rogozin nu mentioneaza faptul ca Budapesta i-a refuzat realimentarea!

Atit il duce mintea, atit poate. A incercat marea cu degetul stiind bine ca i s-a intimplat acelasi lucru in 2014.

Indiferent cit de mare e Rusia, indiferent cit de multe eforturi face ca sa-si asigurea independenta fata de terti care au incercat sa o puna jos prin Gorbaciov si Eltsin, cele mai urite figuri politice de catre rusi, si le dau dreptate, va rabufni in limbajul lor acest damf de votca. Si am sa fiu in dezacord cu majoritatea si voi spune ca rusii au dreptate in ce priveste Donbasul si Crimeea iar sanctiunile impuse de Europa sint de un imbecilism total. Daca Europa s-ar fi miscat repede si ar fi coopetat Rusia si Ucraina in UE, n-ar mai fi murit degeaba atitia si atitia oameni.

Dar cum Rusia are dreptul la dreptate,  Romania il are si ea in conditiile in care autoritatile rusesti s-au comportat execrabil, mutind romanii din Moldova pina la granita cu China pe cei norocosi, altii fiind ucisi din placere. Avem teritorii de recuperat si va trebui sa le recuperam chiar si in modul in care Rusia a facut-o!

In momentul in care Rusia isi va retrage armata din Transnistria, va restitui tezaurul si va recunoaste drepturile romanilor asupra tuturor teritoriilor lor, va avea dreptul sa vorbeasca. Civilizat. Pina atunci orice va spune va fi ridicol! Forta bruta, armamentul, conflictele armate se constituie in limbajul primitivilor, al celor care nu au niciun capatii. Rusii sint fratii nostri, sint rasa alba si in vremurile ce vor veni va trebui sa stringem rindurile.

Pina atunci singurul mesaj pentru Rogozin este: esti beat, du-te si te culca!

Va doresc numai bine tuturor!

Be the first to comment on "Rogozin sau nesimtirea ca forma de existenta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*